Monedă din argint dedicată celor 150 de ani de la stabilirea stemei Principatelor Unite


Banca Naţională a României (BNR) pune în circulaţie, luni (27 iunie), în scop numismatic, o monedă din argint dedicată aniversării a 150 de ani de la stabilirea stemei Principatelor Unite Moldova şi Ţara Românească, se arată într-un comunicat al BNR.

Moneda din argint are o valoare nominală de 10 lei, formă rotundă, diametrul de 37 milimetri, marginea zimţată şi greutatea de 31,103 grame.
Preţul de vânzare, exclusiv TVA, este de 420 lei. Tirajul emisiunii numismatice este de 500 de seturi. Monedele dedicate Aniversării a 150 de ani de la stabilirea stemei Principatelor Unite Moldova şi Ţara Românească au putere circulatorie pe teritoriul României.

Aversul prezintă portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, stema României, valoarea nominală “10 LEI” şi anul de emisiune “2011″; la exterior, inscripţiile în arc de cerc “ROMANIA” şi “ALEXANDRU IOAN CUZA”.

Pe revers, într-un scut unic sunt înscrise două ecusoane alăturate, în care sunt reprezentate simbolurile celor două principate, Moldova şi Ţara Românească; cele două ecusoane sunt timbrate de o coroană princiară; la exterior se află inscripţia circulară “STEMA PRINCIPATELOR UNITE MOLDOVA SI TARA ROMANEASCA”, iar într-un mic spaţiu apare anul “1861″.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoţite de broşuri în română, engleză şi franceză de prezentare a emisiunii numismatice. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR, începând cu data de 27 iunie, precizează comunicatul menţionat.

sursa: http://www.financiarul.ro/2011/06/27/moneda-din-argint-dedicata-celor-150-de-ani-de-la-stabilirea-stemei-principatelor-unite/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s