1 iulie: „Carmina Burana” in Piata Mare din Sibiu


Inceputul lunii iulie va reuni in Piata Mare a Sibiului sute de artisti pentru unul dintre cele mai cunoscute compozitii muzicale scrise vreodata, „Carmina Burana”. Alaturi de artistii Filarmonicii de Stat Sibiu si ai Corului Filarmonicii Transilvania, la pupitru se va afla dirijorul Theo Wolters. Invitati ai evenimentului de la Sibiu vor fi si baritonul Cristian Ardelean, tenorul Valentin Racoveanu si soprana Nicoleta Colceiar. Astfel, Piata Mare a Sibiului va fi cuprinsa de sunetele muzicii simfonice alaturi de un joc spectaculos de lumini, lasere si efecte speciale, anunta organizatorii evenimentului, CBU Collective.

„Cele 24 poeme aranjate orchestral de Carl Orff si reunite sub numele Carmina Burana – una din cele mai populare compozitii muzicale scrise vreodata – vor fi puse in scena in unul dintre cele mai mari concerte simfonice in aer liber din Romania ce va reuni peste 150 artisti pe scena special configurata pentru acest eveniment deosebit. Spectacolul este acompaniat de lumini, lasere si efecte speciale. Acestea vor marca punctele culminante si vor completa atmosfera speciala creata de aceasta opera muzicala”, se arata intr-un comunicat de presa.

Pentru acest recital simfonic vor fi asezate, in Piata Mare a Sibiului, 1.500 de scaune, ocuparea acestora facandu-se „in ordinea intrarii”, precizeaza organizatorii evenimnetului.

„Singura noastra rugaminte pentru cei care si-au cumparat bilet este ca, in caz de vreme nefavorabila, sa vina pregatiti cu pelerine de ploaie pentru ca vizibilitatea sa fie buna pentru toti cei care vor fi prezenti in perimetrul cu scaune”, a mai precizat Bojin.

Biletele pentru concertul „Carmina Burana” se pot gasi in toate retelele de telefonie mobila, precum si in reteaua Diverta prin eventim.ro si mytickets.ro, pretul unuia fiind de 20 de lei.

„Carmina Burana” va avea loc in Piata Mare a Sibiului in 1 iulie, de la ora 21.00. Intrarea la spectacol se va face incepand cu ora 20.00.
Filarmonica de Stat Sibiu
Corul Filarmonicii Transilvania
Dirijor: Theo Wolters (Olanda)
Solisti:
Cristian Ardelean – bariton
Valentin Racoveanu – tenor
Nicoleta Colceiar – soprana

sursa: http://www.citynews.ro/sibiu/cultura-23/150-de-artisti-pentru-carmina-burana-in-piata-mare-121130/

Traducerea textelor poemelor din cadrul „Carmina Burana” se poate gasi aici: carmina-burana-61DF7d01

Carmina Burana este o cantata scenica compusa de muzicianul german Carl Orff in 1935 si 1936 pe baza a 24 de poeme medievale. Titlul intreg in limba latina este „Carmina Burana: Cantiones profanæ cantoribus et choris cantandæ comitantibus instrumentis atque imaginibus magicis”: „Cantece din Beuern: Cantece laice pentru cantareti si cor, pentru a fi cantate cu instrumente si imagini magice”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s