Micul Prinț de Antoine de Saint Exupery


Am ascultat:

“Oamenilor mari le plac cifrele. Când le vorbiţi despre un nou prieten, ei niciodată nu vă pun întrebări asupra lucrurilor cu adevărat însemnate. Nu vă întreabă niciodată: „Ce sunet are glasul lui? Ce jocuri îi plac mai mult? Face colecţie de fluturi?”Ci întrebă: „Câţi ani are? Câţi fraţi are? Câte kilograme cântăreşte? Cât câştigă tatăl lui?” Numai atunci ei cred că îl cunosc.”

Probabil cea mai profundă poveste scrisă vreodată pentru copii, atât de adâncă încât îi atinge mai mult pe adulți decât pe micuți.
Un pilot de avion eșuează în deșertul Sahara și, după câteva zile, se întâlnește cu un copil care umbla pe acolo în căutarea unui șarpe. Micul prinț este un copil ciudat, venit de pe un asteroid îndepărtat unde locuia singur cu o floare. Din cauza cochetăriei trandafirului, micul prinț se simțea vinovat fără să știe de ce și a plecat să colinde lumea. Abia pe pământ a întâlnit o vulpe înțeleaptă care i-a deslușit taina prieteniei. Abia pe pământ a înțeles că floarea sa nu îl gonea de fapt, ci îl vroia aproape.

Pilotul este foarte înțelegător cu micul prinț fiindcă se consideră el însuși un copil deghizat printre adulți, îi place să creadă că el pricepe lucrurile cu adevărat importante și că mai poate vedea lucrurile cu inocența unui copil. Totuși, de câteva ori are izbucniri de adult față de micul prinț, se trezește vorbind despre ce anume este important, serios sau necesar. Apoi se rușinează de toate astea și învață de la micul prinț despre adevăratele lucruri importante din lume cum ar fi o oiță desenată dormind într-o ladă sau un trandafir fără spini.

Sursa: http://teatrale.nobody.ro/2011/07/16/micul-print-de-antoine-de-saint-exupery/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s