De vizitat: Bolivia


Cu o dimensiune de 12.000 km patrati, Salar de Uyuni este cel mai mare podis de sare din lume. Podisul se afla in sud-vestul Boliviei, la 3.650 m altitudine deasupra marii. Impresionanta suprafata s-a format in urma cu milioane de ani, cand marea care acoperea podisul s-a retras, lasand descoperite ceea ce azi sunt lacul Titicaca, lacul Poopo si salinele Coipasa si Uyuni.

Salar de Uyuni este principala atractie turistica a Boliviei, fiind vizitata anual de peste 60.000 de turisti. Specialistii estimeaza ca Salar de Uyuni are rezerve de 10 miliare de tone de sare. Totodata, Salar de Uyuni are rezerve foarte mari de litiu, fiind cea mai mare rezerva naturala din lume.

Cea mai potrivita perioada pentru a vizita podisul bolivian este in sezonul umed, cand ploile lasa un strat extrem de fin de apa deasupra podisului, dand nastere celor mai faimoase spectacole naturale de pe Pamant. Un alt aspect interesant al podisului este dificultatea de a deosebi unde se termina pamantul si unde incepe orizontul. Ridici privirea si vezi cerul. Cobori privirea si vezi tot cerul. Este ca si cum ai pluti pe un cer imens, nesfarsit.

Sursa: http://www.infoturism.ro/atractii-turistice/cele-mai-ciudate-locuri-din-lume/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s