Argint tibetan


Alpaca este un aliaj maleabil, vechi de cam 4000 de ani (nu glumesc, e din Epoca Bronzului), care are un punct foarte jos de topire fata de alte metale.
Aliajul este format din cupru, antimoniu (stibiu), bismut si, in trecut, continea si plumb.
Cand s-a descoperit ca plumbul da intoxicatii severe, a fost scos din aceasta compozitie si, ma rog, din toate celelalte compozitii care intrau in contact direct cu oamenii.
Acum, alpaca este formata din staniu si stibiu (care dau culoarea alb-argintie) si, intr-o mica masura, din cupru.
Cel mai folosit aliaj pentru fabricarea componentelor de bijuterii, de culoare argintie, este alpaca!

In aceasta zona a componentelor, nou-aparutul (a se citi „nou-aparutul-pe-piata-noastra”) argint tibetan este concurentul direct al alpacai. Sunt convinsa ca multi (inclusiv eu) s-au cam lasat pacaliti de cuvantul „argint” din argint tibetan! Problema e ca argintul tibetan nu este chiar un argint. Este un aliaj similar alpacai, alcatuit din cupru, nichel si staniu. Conform mai multor surse, argintul tibetan continea cu mai mult timp in urma si argint. In prezent, contine
foarte putin sau chiar deloc, neffind un argint cum este argintul sterling, cu o formula exacta de 92. 5% argint si 7. 5% alte metale (de obicei cupru).

Am fost placut surprinsa sa observ ca unii vanzatori chiar mentioneaza ca accesoriile din argint tibetan nu sunt din argint insa cei mai multi omit (oare cu buna stiinta?) acest lucru.

Deci, fie alpaca, fie argint tibetan, cand vine vorba de „valoare” cam tot aia e! Chiar mai mult, avand in vedere ca muti oameni au reactii alergice la nichel, cred ca, mai buna e alapaca.

Sursa: tpu.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s