Cum să-ți alegi soția? O parabolă înțeleaptă


Într-o zi mai mulți bărbați au întrebat un bătrân:
Bătrâne, ești fericit alături de soția ta mai bine de 50 de ani, niciodată nu ai fost supărat pe ea și trăiți împliniți. Cum ai găsit așa soție?
O să vă povestesc. Să știți că și pe vremea mea tinerii ieșeau seara în oraș: la cinema, la o cafenea sau pur și simplu la o plimbare. La întoarcere băieții conduceau fetele, ținându-le de mână. Pe atunci era așa o regulă: dacă le ții de mână o zi: nu înseamnă nimic. Dacă le ții de mână două zile: e un motiv. Iar dacă le ții de mână trei zile poți deja să te gândești la însurătoare.
Așa și eu: am decis să ies cu o fată. Vorbim despre una, despre alta. Brusc observ că fata își ia mâna din mâna mea. Pentru început nu am înțeles ce se întâmplă. Apoi mi-am dat seama că mergeam direct spre o denivelare. Eu nu am ocolit. Fata a însă a ocolit denivelarea și abia după m-a luat iar de mână. Așa și la denivelarea următoare.
În seara următoare am ieșit cu o altă fată. Povestea s-a repetat: când am ajuns la denivelare ea și-a retras mâna și abia după ce am trecut de ea s-a apropiat din nou de mine. În a treia seară am ieșit cu a treia fată. Și iar ne aflăm în fața denivelării. Ea însă nici gând să se depărteze: ține strâns mâna ei în mâna mea și trece peste denivelare împreună cu mine.
Pur și simplu nu a observat ce se află sub picioarele ei: mă privea fericită în ochi. Atunci am decis să trecem peste o denivelare și mai mare. Nu s-a schimbat nimic: ea mă ținea de mână cu aceeași insistență.
Iată de atunci viața încă nu ne-a separat. Ne-am certat de prea puține ori, iar în toate mergem alături, umăr lângă umăr, iar mâna ei este mereu în mâna mea.
Bărbații s-au mirat de spusele bătrânului și mulți dintre ei au spus: 
Eh, bătrâne, dacă ne spuneai asta mai devreme, poate eram și noi fericiți.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s