TTIP


Raw: Am tradus punctele importante. Trebuie sa cititi pentru a sti ce inseamna TTIP si de ce trebuie oprit. Noile scurgeri de documente ale acordului secret, arata o lume terifianta – practic, corporatiile americane preiau controlul Europei si niciun stat nu mai poate lua o decizie independenta, din care tara respectiva sa beneficieze. Oamenii nu mai conteaza. Agricultura va fi invadata de produse GMO/OMG Monsanto si DuPont. Europenii vor manca la fel de toxic ca si americanii. Washington au amenintat UE ca vor bloca eforturile destinate facilitarii exporturilor de autoturisme europene daca, in schimb, Europa nu accepta sa permita vanzarea mai multor produse agricole americane pline de hormoni si GMO.
Educatia va fi doar cu plata (asta este tinta finala), iar accesul la sanatate va fi cu plata. Economia europeana va fi aservita intereselor americane si daca se va face consurenta, va fi rasa din existenta. Voi realizati ce este in joc? Si reprezentantul Romaniei la negocierile acestui acord se plange de lipsa vizelor gratuite americane? Voi realizati cat de mare este prostia si tradarea si inconstienta reprezentantilor pe care ii avem? Sefa comitetului de negocieri CE pentru TTIP este vanduta – a si declarat ca ea nu primeste ordine de la CE, in numele caruia negociaza, ci de la corporatiile UE si SUA. Toata lumea protesteaza impotriva acestui acord pentru ca va schimba complet fata Europei. Si asta e doar un acord-treapta catre acrdul ultra-secret numit TISA, care este un acord global si mai crancen. Daca sunt lasati o sa devenim sclavii corporatiilor americane, la nivel de planeta. Credeti voi ca veti putea lua avionul asa cum faceti acum? Daca TTIP si TISA se vor intampla, ce va urma va fi si mai hidos – e doar o opinie personala, dar urmeaza logica evenimentelor – restrictia miscarii persoanelor.
–––––––––––––––-
Documentele arată că societăților americane li se vor acorda puteri fara precedent in UE asupra oricăror noi reglementări de sănătate sau de siguranță publică care urmează să fie introduse în viitor. În cazul în care orice guvern european îndrăzneste să aducă în legi pentru a ridica standardele sociale sau de mediu, TTIP va acorda investitorilor din SUA dreptul de a da în judecată statele respective pentru pierderea profiturilor în propriul lor sistem de instanță corporativă, care nu este disponibil pentru firmele europene, guvernele sau oricine altcineva.
Textele dezvăluie, de asemenea, modul în care Comisia Europeană se pregătește să deschidă economia europeană la concurența neloiala din partea corporatiilor gigant din SUA, în ciuda faptului ca CE recunoaste consecințele dezastruoase pe care aceasta actiune le va aduce producătorilor europeni.
Conform statisticilor oficiale, cel puțin un milion de locuri de muncă vor fi pierdute ca rezultat direct al TTIP – și de două ori mai mult, dacă acordul complet este permis să treacă. Cu toate acestea, putem vedea clar că negociatorii UE se pregătesc să distruga si sa dea pe nimic americanilor sectoare întregi ale economiilor noastre prin TTIP, cu nici o grijă pentru consecințele umane.
Scurgerea textului TTIP vine într-un moment în care politicienii de rang înalt din Europa au început deja să se distanțeze de afacerea acordului din ce în ce toxic. Președintele Hollande a anunțat în acest weekend că Franța va respinge orice acord care ar putea pune în pericol TTIP sectorului agricol al țării. Ministrul economiei din Germania, Sigmar Gabriel, de asemenea, a vorbit colapsul public al TTIP și a arătat cu degetul intransigența cererilor SUA drept cauza. Când politicienii încep să intre in jocul pasarii vinei în acest fel, știi că se pregătesc deja strategiile de ieșire. Scrisul este pe perete.
textul intreg in engleza:

http://www.independent.co.uk/voices/ttip-leaks-shocking-what-are-they-eu-us-deal-a7010121.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s