Papucii lui Abu Cassem de Radu Andrei Hora


Am ascultat:

“Părinte, stăpâne! Fie-ți milă de un biet negustor sărman care-și duce zilele de azi pe mâine! Jur când am venit de la baie nu mi-am mai zărit papucii și în locul lor erau acești papuci minunați. Iertare, stăpâne! În orbirea mea netrebnică am crezut pentru o clipă că sunt cadou de la un bun prieten pe care tocmai îl întâlnisem aici mai devreme, iertare, prea-luminate stăpâne, nu-mi tăiați mâna! ”

Un negustor arab zgârcit avea o pereche de papuci cam jerpeliți în picioare. Într-o zi când se duse la baia publică, lăsă papucii la intrare în compania altor papuci. Comparația este inevitabilă și ceilalți papuci încep să râdă de papucii jerpeliți ai lui Abu Cassem. Însă papucii aceștia au și mândrie! Ei sunt convinși că stăpânul lor îi apreciază așa cum sunt și că nu i-ar da nici pe cea mai scumpă pereche de papuci din lume.

În micul sfat al papucilor de la intrare se face un pariu: se vor schimba papucii lui Abu Cassem cu alții mai scumpi și o să vadă toată lumea ce va alege stăpânul lor. Cu uimire și groază constată papucii jerpeliți că Abu Cassem se bucură de noua pereche de papuci și nici gând să îi caute pe cei vechi. În clipa aceea papucii săi decid să se răzbune pe proprietarul lor și să îl invețe minte ce înseamnă să aprecieze o pereche de papuci atat de mândri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s